Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Picanterii în lupta pentru Casa Albă

CojocaruGruiaPrimit pentru publicare: 01 nov. 2016
PICANTERII

Autor: Gruia COJOCARU, redactor al Rev. Luceafărul (Bt)
Publicat: 01 nov. 2016
Editor: Ion ISTRATE

 

Picanterii în lupta pentru Casa Albă

 

În orice tip de societate, la orice palier, competitorii uzează în lupta politică de orice mijloace pentru a triumfa. Argumentele susținute de combatanți pot suferi peste noapte metamorfoze dintre cele mai bizare, dacă astfel sunt maximizate șansele de succes. În Istoria lumii au câștigat mai mereu cei care și-au întins cu naturalețe năvodul manipulator.
Mi-am întors privirea dinspre Prut și Nistru – unde frații noștri, prin Maia Sandu, caută (sper!) inteligent argumente întru trump-hillaryromânism și calea europeană, după semieșecul din 30 octombrie 2016 – înspre Vest, peste Atlantic, să identific modul în care se cristalizează noua direcție de navigare a lumii. Ne place sau nu, după alegerile prezidențiale din 8 noiembrie 2016,  Statele Unite ale Americii vor continua să creioneze traiectoria lumii pentru următorii ani. Nu există persoană de pe Pământ care, într-un fel sau altul, să nu fie atinsă de deciziile noului lider de la Casa Albă, de la politicile privind emisiile de gaze cu efect de seră, până la cele economice, geopolitice și militare.
Ce averi se volatilizează pentru a obține cheia de chiriaș cu ștaif de la Casa Albă mi-e greu să-mi imaginez, de vreme ce, în oglindă privind, pentru cea de la Cotroceni s-au topit, oficial, zeci de milioane de euro numai în anul 2012. E firesc, așadar, să fie folosite toate resursele. Cum nu dețin date limpezi despre marii luptători – democrata Hillary Clinton și republicanul Donald Trump – evit să-i portretizez. Nu am eroismul celor care, astăzi, îl înfierează cu năduf pe Donald Trump, iar mâine, dacă magnatul american ia marele pot, se trag la fund mieroși.  Pot comenta însă detalii spumoase.
Pe ecranul televiziunilor de peste ocean, consternate, se produc ofensiv domnițe, din categoria celor cu sex-appeal, pentru a-l discredita pe Donald Trump. Motivul? Miliardarul american le-ar fi făcut propuneri indecente în urmă cu niște ani, iar divele, brusc trezite din amnezie, vor să-și ,,repereze onoarea”. Printre ofuscate sunt și prezențe angelice ale filmelor XXX, care nu puteau concepe că un bărbat le-ar fi putut râvni niscaiva favoruri. Peisajul nu se putea rotunji dulce decât cu Hillary, care, lacrimogenă, s-a solidarizat cu tot universul feminin, asaltat de fiarele masculine înruchipate libidinos de Donald…
Bravo, fetelor, ce credea yanke-ul, că voi sunteți din alea?! Nu, în Visul American domnițele de orice fel au zestre ingenuă, nu și-ar completa veniturile sentimentale cu escapade neautorizate. În departamentul american de amintiri senzuale, Trump nu ajunge magnat!
Dar, pentru că dom` Mitică e răcit și n-a ajuns încă la spectacol, pentru a rezolva problema cu onoarea, suntem dispuși să-i acordăm clemență lui Trump, dacă-i zidește un monument de noblețe Monicăi Lewinsky…

 



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania