Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Preelectorală, la Botoșani

Publicat: 19 sept. 2015
Actualizat și republicat: 19 sept. 2017
Republicat: 06 Mai 2018

 

,,Sunt şi nişte lucruri care trebuie văzute şi invers”, a susţinut Cătălin Flutur. (stiri.botosani.ro, Luni, 18 Septembrie 2017; Cătălin Flutur despre Centrul Vechi: „Măsuri s-au luat mai multe decât în celelalte zone ale oraşului….”)

Bine, să le vedem și invers! Înapoi… cu anii, la rând, cu primari diverși, cu aceleași probleme, cu aceleași replici, cu aceeași neglijență crasă față de ceea ce înseamnă Patrimoniul Național.

 

Cine spune că primarul este un bun administrator?

Domnule primar,

S-o credeți Dvs că sunteți un bun administrator ale acestei urbe!
E departe de ce ați promis în campania electorală!
Și de ce zic?
Mai vedeți și luați în seamă și ce se spune în jurul Dvs! Un oraș curat și civilizat, care a fost descris și promis în campania electorală trecută, încă nu-l vedem. În Consiliul local e dispută pe orice problemă minoră, fără importanță pentru această comunitate, însă nu am văzut și nu ați insistat pe stringentele situații sau cele neplăcute și neadecvate din Botoșani. Până și bunurile din Patrimoniul Național Cultural (respectiv, Centrul Istoric), protejate prin lege, le-ați abandonat. O mică împroșcare de praf în ochi lumii cu ceva acțiuni sporadice, nu rezolva situația. Ați admis mizeria și dezastrul în Centrul Istoric, nerespectând obligațiile ce revin Primăriei, ca proprietar majoritar asupra bunurilor din Patrimoniu. Situl istoric ,,Centrul Vechi al Botoșanilor” e locul permisiv al tuturor fărădelegilor din acest oraș. Toleranța, neadmisă în acest caz, a determinat ca aici să găsim tot felul de cașcarabete (tonete comerciale, cotețe pentru porci, câini și pisici, cu duiumul, ale chiriașilor din locuințe sociale, unde doar 10% sunt legali, restul sunt adunături din toate colțurile județului și ale țării, chiar. Ce lege sau ce hotărâri ale Consiliului local permit ca destinația folosinței bunurilor protejate prin lege să fie acea de locuință socială? Dacă există astfel de hotărâri care vă permit amplasarea locuințelor sociale în imobile de Patrimoniu, apoi aceste sunt nelegale! Locatarii acestora nu au resurse pentru satisfacerea nevoilor proprii, dar, mai ales, pentru întreținerea spațiilor! Ați promis că veți face un inventar al imobilelor din Centrul vechi și verificarea (stabilirea) destinației obligatorie de folosință, conf Lg. 422/2001. Când se va face? Acum câțiva ani în urmă, un chioșc amplasat lângă Hala de carne (imobil pe lista monumentelor) din Piața mare a fost demolat prin Hotărârea Consiliului local. Acum de ce nu se întreprind asemenea măsuri?
Ați permis, ca în Centrul vechi în apropierea Statuii din fosta Piață Carol, duminică de duminică, să fie organizat un gheșeft de găini și câini, în urma cărora rămâne … ce rămâne? Ați permis, în Centrul Istoric, abuzuri ale furnizorilor de utilități și servicii, care au creat un desiș de fire și cabluri de tot felul atârnate din orice suport al clădirilor vechi; până și balcoanele locuințelor private sunt afectate de greutatea ce atârnă din neglijența acestor companii.  E o blasfemie a locurilor și simbolurile sfinte pentru noi, a ceea cea au făcut înaintașii noștri pentru memoria eroilor neamului!
Toleranța duce, implicit, în această situație, la distrugerea elementelor identității naționale!
Ați admis Locativei ca fondurile acumulate din chirii și impozite din folosința bunurilor din patrimoniu (imobile) să fie folosite pentru plata salariilor, exagerate de mari, pe când aceste fonduri trebuiau să se întoarcă pe activități de întreținere și conservare a clădirilor protejate, conform legilor în vigoare.
Prin oraș umblă tot felul de necăjiți (care au nevoie de un ajutor social organizat și adecvat) cu improvizații de transport, încărcate cu gunoaie și materiale infectate de prin ghenele orașului. Și de ce? Pentru că nu este organizat cum trebuie colectare gunoiului menajer. Nu vezi separatoare de material plasitic, hârtie, metale etc. Stopați vă rog, focarele de infecție ale acestui oraș: câini, pisici, oameni ai străzii neajutorați, locuri deschise pentru colectarea gunoaielor menajere.
Și e necesar să mai vedeți ce se întâmplă, aici, unde parțial, vi-s-a dat girul să administrați!



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania