Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Conferinţa internaţională eLSE 2010: tonul şi ritmul schimbării pentru domeniul elearning

Conferinţa internaţională eLSE 2010: tonul şi ritmul schimbării pentru domeniul elearning
Autor, Olimpius ISTRATE

Pe 15 şi 16 aprilie a avut loc conferinţa internaţională eLearning şi Software Educaţional (eLSE 2010), organizată de Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Departamentul Advanced Distributed Learning (ADL UNAP). Aflată la ediţia a VI-a, evenimentul a reunit peste 80 de participanţi din 14 ţări. Tehnologii şi medii de simulare avansate au fost prezentate în premieră în România, fiind un prilej pentru a (re)gândi viitorul educaţiei.

Tema propusă pentru lucrările acestui an a fost ,,Advanced Distributed Learning in education and training transformation”, o temă generoasă, care a lăsat loc prezentărilor şi discuţiilor pe marginea unor subiecte de interes la momentul actual, cum ar fi: managementul şi dezvoltarea soluţiilor integrate pentru învăţare în medii virtuale, tehnologii ,,imersive”, interoperabilitate şi reutilizare a obiectelor (sau secvenţelor) de învăţare.

Cei peste 80 de participanţi din 14 ţări (de pe 3 continente) au prezentat teme variate vizând practicile moderne de formare a studenţilor, metode şi platforme de formare continuă, modele de implementare a sistemelor de învăţământ distribuit la distanţă, medii virtuale de instruire etc., atât la nivelul sistemului formal de învăţământ, cât şi pentru zona corporatistă. Tehnologii şi medii de simulare avansate au fost prezentate în premieră în România, oferind participanţilor o experienţă de învăţare şi un prilej pentru a (re)gândi viitorul educaţiei.
Comitetul ştiinţific al conferinţei (http://adlunap.ro/else2010/committee.php) a luat parte la lucrări, iar de remarcat a fost prezenţa extraordinară a dlui Joseph Camacho (Program Manager, Joint Knowledge Development and Distribution Capability, United States Joint Forces Command, U.S.A.) şi a prof. dr. Robert Wisher (Naval Postgraduate School Monterey, U.S.A.).

Pentru participanţi, miza întâlnirilor organizate anual de ADL UNAP este tripartită:
pe de o parte, recunoaşterea valorii activităţii desfăşurate şi evaluarea corectă a nivelului propriu în peisajul internaţional al domeniului elearning;
schimb de experienţă şi reflecţie pe marginea experienţelor altor instituţii în vederea ameliorării propriilor activităţi;
crearea de relaţii şi legături profesionale, prospectarea eventualelor direcţii de parteneriat pentru dezvoltări la nivel tehnologic şi administrativ.

Cu o participare diversă, atât ca zonă de provenienţă, cât şi ca domeniu de competenţă al participanţilor, spaţiul de la ADL din Universitatea Naţională de Apărare ,,Carol I” devine, pe parcursul celor două zile, un creuzet de idei şi practici noi, un cadru academic deschis, prietenos, favorabil dezvoltărilor colaborative şi efervescenţelor creatoare. Cu cele 6 ediţii desfăşurate şi cu cele care vor urma, conferinţa de primăvară eLSE dă cadenţa transformărilor la intersecţia dintre tehnic şi pedagogic a domeniului elearning, impulsionând teoria şi practica către calitate, eficienţă, abordare inovatoare a educaţiei la nivel superior şi preuniversitar.

Website-ul conferinţei: http://adlunap.ro/else2010/



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania